Over

In 2012 besloten jeugdhuis JOC Ieper en de concertwerking Hypnoiz om eenmalig project op te zetten rond jongeren en kunst. Met de steun van serviceclub Lions Club Ieper – Poperinge konden we in de loop van 2012 een project opzetten waarbij 9 ateliers werden georganiseerd over een periode van 8 maand. De ateliers waren “filmregie, theater, hedendaagse dans, schilderkunst, fotografie, street-art, muziek, textiel en animatiefilm”. Alle ateliers werden begeleid door jonge Ieperse kunstenaars met ervaring in het vak.

Na deze eerste versie van A New Breeze had de werking de smaak te pakken. Dankzij een subsidiekans van de Vlaamse Overheid, werden het jeugdhuis en de concertwerking in staat gesteld om een vervolg te breien hieraan. We behielden de naam en het logo van het vorige project.

Anno 2015 is A New Breeze – onder de vorm van een atelierwerking – een project doorheen het jaar om jongeren te prikkelen rond kunst. Aan de hand van verschillende lange en korte ateliers leren deelnemers verschillende kunstvormen en bijhorende technieken kennen. De begeleiding gebeurt steeds door professionelen, de inhoudelijke invulling van de ateliers gebeurt in samenspraak met de jongeren zelf.

Wil je weten wat we allemaal deden in de eerste projectjaren, klik dan zeker op “voorbije ateliers”.

De doelgroep van het project

We mikken vooral op creatieve jongeren uit de regio Westhoek met een liefde voor kunst. Ervaring is niet vereist, het is vooral de zin om creatief aan de slag te gaan die er moet zijn. Deelnemen kan vanaf 14 jaar tot 22 jaar (uitzonderingen zijn zeker mogelijk, maar neem dan zeker eerst contact met ons op).

Inschrijven of meer informatie
Inschrijven doe je via het inschrijvingsformulier op de website of door een mailtje te sturen naar sander.nolf@jocieper.be. Wil je meer informatie over het project, dan kan dat via een mailtje naar datzelfde adres of door te bellen naar 056 239 565.