Workshop Concertfotografie

Tijdens deze workshopreeks kwamen de deelnemers in 3 à 4 sessies alles te weten over concertfotografie. Begeleidster Tine Brans startte tijdens de eerste sessie met allerhande praktische tips zoals: hoe werk je met licht, welke instellingen kan je het best gebruiken. Tijdens deze eerste sessie werd ook concreet ingegaan op de camera van de deelnemers en de verschillen tussen deze modellen en wat daarvan het effect is. Dit zetten ze in de praktijk om door elkaar te fotograferen en de verschillen en instellingen te analyseren.

Na deze theoretische kant kregen de deelnemers tijdens de tweede en derde sessie de kans om hun kennis meteen om te zetten in de praktijk. Ze werden als echte fotografen verwelkomt op twee Hypnoiz-concertavonden. Tine stond hen bij tijdens het fotograferen en kon ingrijpen en uitleg geven bij problemen of praktische vragen.

Tijdens de derde sessie kwam de focus op nabewerking te liggen, hiervoor gingen we langs op dé Academie voor gebruik van hun apparatuur en programma’s. Enkele van de resultaten werden uitgepikt om 3 maanden lang op de #BrikkArt-muur te prijken.

 

BrikkArt